czwartek, 1 maja 2014

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów jest pyszna, zdrowa i bardzo prosta do przygotowania. W sam raz do chleba:) Najlepiej równie zdrowego:)



























Do przygotowania takiej pasty potrzeba dwóch składników: kaszy jaglanej i suszonych pomidorów w zalewie z oliwy z oliwek. Dodatkowo blender i około 15 minut czasu. 
I gotowe!
Pasta jest bardzo smaczna, głównie za sprawą suszonych pomidorów, 
które są bardzo wyraziste w smaku.
A kasza jaglana to samo zdrowie:)
Pozdrawiam,
Asia

Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
kilka, kilkanaście suszonych pomidorów w zalewie z oliwy z oliwek
opcjonalnie: ulubione zioła

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Warto pamiętać, że aby pozbyć się gorzkawego smaku kaszy, 
należy ją przelać wrzątkiem przed ugotowaniem.
Ugotowaną kaszę zmiksować z pomidorami i doprawić do smaku.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Przepis zapisuję bo bardzo lubię kaszę jaglaną i pomidory suszone, mam zamiar ją zrobić. Fajny przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz:)
Zapraszam do kontaktu również drogą mailową: ciastco@gmail.com.
Pozdrawiam!
Asia