czwartek, 17 kwietnia 2014

Pasta kanapkowa z jajek

Kiedy myślę o świątecznym śniadaniu zawsze na myśl przychodzi mi pasta kanapkowa z jajek 
z dodatkiem chrzanu. Bardzo prosta i bardzo smaczna.
Doskonała do świeżego pieczywa.


Aby przygotować taką pastę kanapkową wystarczy kilka składników: 
ugotowane na twardo jajka, kilka łyżek jogurtu naturalnego, chrzan oraz przyprawy.
Nie potrzeba również żadnych specjalnych urządzeń.
Jajka wystarczy zetrzeć na drobnej tarce, a następnie doprawić i wymieszać.
I gotowe!:)


Pozdrawiam,
Asia


Składniki:

5 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
1-2 łyżki chrzanu (ze słoiczka)
sól i pieprz do smaku
drobno posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Ostudzone jajka zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Do jajek dodać jogurt i chrzan. Wymieszać.
Całość doprawić solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek.
Wymieszać.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz:)
Zapraszam do kontaktu również drogą mailową: ciastco@gmail.com.
Pozdrawiam!
Asia