wtorek, 3 września 2013

Biszkopt ze śliwkami

Dzisiaj propozycja na coś słodkiego i jak zwykle bardzo prostego:) 
Biszkopt ze śliwkami.



 Puszysty, słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Uwielbiam to ciasto z wielu powodów. Po pierwsze - zawsze się udaje, po drugie - można do niego dodać wszelkie sezonowe owoce i dzięki nim za każdym razem smakuje nieco inaczej...




Biszkopt z owocami to ciasto, które można przygotować na co dzień i od święta. Wszystko zależy od jego końcowej prezentacji i ozdób, z którymi można szaleć dowolnie:) Dla mnie osobiście - cukier puder zdecydowanie wystarczy:)
Pozdrawiam,
Asia ♥



Składniki:

1 szklanka cukru
3 duże jajka
łyżeczka esencji waniliowej
1 szklanka mąki
3-4 śliwki

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (bez termoobiegu). 
Śliwki opłukać i pokroić na cząstki.
Jajka ubić z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Dodać mąkę i wymieszać.
Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Na wierzchu ułożyć kawałki śliwek.
Piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Biszkopt można udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!♥

4 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz:)
Zapraszam do kontaktu również drogą mailową: ciastco@gmail.com.
Pozdrawiam!
Asia